Cumpără
online
Diagnostic molecular SARS-CoV-2

Investigațiile comandate online sunt supuse unei reduceri de 12% față de prețul de catalog.

SARS-CoV-2 antigen (test screening)

Investigațiile comandate online sunt supuse unei reduceri de 12% față de prețul de catalog.

SARS-CoV-2: determinare anticorpi IgG (anticorpi neutralizanti/proteina Spike 1)

Investigațiile comandate online sunt supuse unei reduceri de 12% față de prețul de catalog.

SARS-CoV-2: determinare anticorpi IgG (anti-nucleocapsida virala)

Investigațiile comandate online sunt supuse unei reduceri de 12% față de prețul de catalog.

SARS-CoV-2: determinare anticorpi IgM

Investigațiile comandate online sunt supuse unei reduceri de 12% față de prețul de catalog.


Testările serologice de identificare a anticorpilor anti SARS-CoV-2 IgG și IgM sunt esențiale în înțelegerea epidemiologiei virale și sunt importante în detectarea infecțiilor la pacienții cu simptomatologie redusă sau asimptomatici.

Ce înseamnă testul RT-PCR SARS-CoV-2?

Testul RT-PCR SARS-CoV-2 evidențiază prezența virusului și este o investigație pentru diagnosticul timpuriu al infecției virale cu SARS-CoV-2. Pentru testare, se va preleva o probă de exsudat nazofaringian.

Testul se efectuează prin metoda Real-Time PCR. Rezultatul se eliberează în maxim 36 de ore.
Rezultatul în limba engleză se eliberează gratuit, trebuie doar să menționați această dorință la recepție, în momentul prezentării la recoltare.

Dacă intenționați să călătoriți, informați-vă din surse sigure despre condițiile impuse de guvernul țării în care vreți să ajungeți https://www.mae.ro/travel-conditions și să verificați ce fel de test este acceptat.

sus

Care sunt cele mai frecvente simptome ale infecției cu COVID-19?

 • febră ridicată
 • respirație îngreunată
 • tuse uscată
 • slăbiciune / oboseală

Unii pacienți mai pot prezenta: dureri de cap, congestie nazală, dureri în gât sau diaree. Aceste simptome sunt de obicei ușoare, cu debut treptat.

sus

Ce reprezintă diagnosticul molecular pentru SARS-CoV-2?

Testul evidențiază prezența virusului și este o investigație pentru diagnosticul timpuriu al infecției virale cu SARS-CoV-2. Pentru testare, se va preleva o probă de exsudat nazofaringian. Testul se efectuează prin metoda Real-Time PCR.

sus

Căror persoane li se adresează testul?

În cadrul centrelor de analize Clinica Sante, testul poate fi efectuat DOAR cu programare prealabilă, în zilele de luni, miercuri și vineri. Rezultatul se va elibera în 24-36 ore.
Persoanele incluse în Recomandările de prioritizare a testării pentru COVID-19 din Metodologia de supraveghere a sindromului sunt:

Pacienți cu maximum 48 de ore înainte de procedura de transplant și donatorii de organe, țesuturi și celule stem hematopoietice înainte de donare; pacienți cu transplant de organe, țesuturi și celule stem hematopoietice aflați in tratament imunosupresor, înaintea fiecărei internări din perioada de monitorizare post-transplant – 2 teste la 24 de ore interval;

Pacienți cu imunosupresie în contextul bolii sau indusă medicamentos, cu maximum 48 de ore înainte de internarea în spital;

În acest context, termenul de imunosupresie se referă la: chimioterapia citotoxică, agenți biologici cu acțiune prelungită, imunoterapie celulară și doze mari de glucocorticoizi, conform ghidului Societății Americane de Boli Infecțioase (6.05.2020).

 • Pacienți oncologici aflați în curs de chimioterapie și/sau radioterapie;
 • Pacienți oncologici aflați în curs de chimioterapie – cu maximum 48 de ore înainte de fiecare cură, respectiv de fiecare prezentare la spital pentru monitorizare;
 • Pacienți oncologici aflați în curs de radioterapie – înainte de prima ședință și apoi la 14 zile, până la terminarea curei;
 • Pacienți oncologici înainte de intervenții operatorii sau manevre invazive, cu maxim 48 de ore înaintea intervenției/manoperei;
 • Pacienți hemodializați – de 2 ori pe lună;
 • Pacienți hemodializați contacți cu caz confirmat, 2 testări la 6-7 zile interval între ele, pe durata acestei perioade aceștia vor fi dializati în sesiuni separate de restul pacienților;
 • Persoane instituționalizate – la internarea într-un centru rezidențial sau la revenirea în centrul rezidențial din familie/unitate sanitară;
 • Personalul de îngrijire din centre rezidențiale – de 2 ori pe lună;
 • Gravidele care se afla în carantină / izolare la domiciliu sau au fost contact apropiat cu un caz confirmat – în ziua 14, dacă nu au devenit simptomatice.
sus

Recoltarea de la A la Z

Recoltarea se realizează și în weekend (doar sâmbăta), în centrele selectate. Solicitați în recepție rezultatul în limba engleză. Rezultatul se eliberează în 30 minute pentru Test Rapid Antigen, funcție de centrul în care se face recoltarea.

sus

Scurtează timpul de așteptare și cumpără online testul

Mergi în centrul Clinica Sante dedicat testării. Vino direct la recoltare în centrul Clinica Sante din orașul tău!

Opțional vă puteți programa online aici sau telefonic (Call Center: *8787), înainte să plasați comanda. Dacă optezi pentru programarea testării, nu uita de pașii de mai jos:

 • Programează-te online sau telefonic
 • Alege locația, data și ora pentru recoltarea testului
 • Cumpără online
sus

Recomandări pentru sănătatea ta

Din respect pentru dumneavoastră și sănătatea celor din jur, vă rugăm să intrați în incinta centrelor de analize doar cu mască de protecție și să folosiți dezinfectantul de mâini înainte de orice altă acțiune.

În recepție vă rugăm să respectați distanța de cel puțin 1.5 m față de celelalte persoane prezente, respectiv să răspundeți la întrebările colegilor noștri în vederea completării chestionarului pentru determinarea anticorpilor SARS-CoV-2.

10 Elemente comportamentale care trebuiesc urmate:
 • Spălați-vă mâinile de multe ori
 • Evitați contactul cu persoane suspecte de infecții respiratorii
 • Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile
 • Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți
 • Nu luați medicamente sau antibiotice decât în cazul în care vă prescrie medicul
 • Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool
 • Utilizați mască de protecție dacă suspectați că sunteți bolnav
 • Produsele “MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase
 • Animalele de companie nu transmit coronavirus
 • Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau din zonele în carantină din Europa, de cel puțin 14 zile
sus
Call Center:

*8787 sau 0376.448.099

(L-V: 7:00 - 23:00, S: 8:00 - 16:00)

Magazin online:
Sari la conținut